"У будинках Тухл колоди лежать не класично, горизонтально, а вертикально, як частокл. Це дм-фортеця, яка захища свох мешканцв. Усй команд дуже сподобалась така алегоря. Тухольц - вльн та смлив люди, хнй дм - це те, за що вони б'ються до останнього", - розповда про будвництво локац для фльму Влад Одуденко, художник-постановник стрчки.
Фльм йде ще дал, та навть в аспект мсця д доходить до фентезйного вимру. Навряд чи варто пояснювати, хто такий ван Франко й що таке повсть Захар Беркут. По сут, няких психологчних трансформацй у фльм ми не спостергамо. Також не треба забувати, що ця стрчка – продукця з англомовним актором та знмалася на англйськй мов, а потм фльм ще дублювався укранською. Ця стрчка — наймасштабнший сторичний екшн часв незалежно Украни, знятий за мотивами однойменно повст вана Франка. Цей похд на танц й виршить подальшу долю Мирослави, коли й доведеться обирати мж батьком громадою Максима. Це наш, якщо бажате, карпатський пеплум чи середньовчний епос. Режисером виступив Ахтем Сетаблав, а в якост спврежисера був задяний його голлвудський колега Джон Внн. Це дм-фортеця, яка захища свох мешканцв. Захар Беркут на цьому тл вигляда нечувано добре.
Сподваюся, те, що ми зробили з командою, знайде вдгук у серцях глядачв та змусить замислитися. Далеко не щороку на екранах показують укранське кно такого розмаху, з такою претензю, з таким бюджетом. Спецально для Захара Беркута були збудован декорац величезно грсько ущелини, селища Тухля та матку Тугара Вовка. Тому вноч вони пробирають до табору монголв та звльняють полонених. Тод у нього буде гарна доля, – подлився своми сподваннями режисер Ахтем Сетаблав. Клька мсяцв розробки, креслень, будвництва 3 тис. Ще одним голлвудським актором, який прихав на зйомки до укранських Карпат, був Томм Фленаган, якого ми знамо за фльмами "Хоробре серце", "Гладатор", "Вартов Галактики 2". А дал увмкнулася гостросюжетн голлвудська уява: побльше кохання, небезпек, стронгменв у середньовчних обладунках карпатських амазанок. Згадаймо ту ж битву пд Фермоплами, яка трапилася в 5 столтт до н. На гостей свята очкував сюрприз — просто перед входом до кнотеатру анматори Парку Кивська Русь влаштували видовищний перфоманс.
Фльм про Голодомор Цна правди перемг на польському кнофестивал та отримав головну нагороду фестивалю – Золотих левв. Картинки тако краси в укранському кно, мабуть, ще не було. А о 18. "Це буде динамчний, красивий, змстовний, у чомусь з претензю на епчнсть фльм. Режисерами проекту стали Ахтем Сейтаблав Джон Внн.
Сетаблав додав, що знайшов у книжц те, що перегукуться з його власними вдчуттями: “Я вдкрив для себе багато емоцй, як закладен всередин цього твору. Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. за п’ять рокв я бачив свою маму свого батька тльки трич”, – розповв Ахтем.