Генеральний меда-партнер та бродкастер: телеканал УкранаЗ повст вана Франка зробили досить унверсальний дуже видовищний фльм для захдного ринку, але шкода, що настльки вторинний
Продюсери: гор Олесов, Юрй Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллнз. Несамовитий вд лют хан виршу знищити карпатськ поселення. У команд проекту: режисер Ахтем Сетаблав, спврежисер Джон Внн, автори сценарю Ярослав Войцешек, Рчард Ронат, оператор Юрй Король, художник-постановник Владислав Одуденко, художниця по костюмах Антонна Белнська. Простий, зрозумлий сюжет, який можна перенести куди завгодно: у пострадянське кримнальне середовище 90-х, в Англю часв норманських набгв чи, як у Захар Беркут, – у Карпати XIII столття. Максим – хлопець нвроку: вн пробираться в добре охоронюван поко Мирослави, щоб заангажувати на нчну дискотеку, тобто: Я тебе запрошую на свято Перуна.
нод фльм таки вириваться з тенет посередност: розмова Беркута Вовка перед битвою Максима Гарда; краса пейзажв; такий-сякий, але все-таки драматизм пд час фнального подинку… Трапляться, фльм жанрово спрацьову, ти ловиш себе на думц, що таки переживаш за геров, хочеш, щоб вони вивели односельцв з монгольського полону, або щоб Тугар Вовк заколов монгола-поганця. Пдтекст. У ролях: Роберт Патрк, Андрй санко, Олег Волощенко, Попп Дрейтон, Ална Коваленко та нш. Автори залучили до партнерства дистриб'юторську компаню MMD UA та канал Украна. Для хорошого фльму часто достатньо одного-двох сильних акторв та стльки ж – сильних персонажв. Основн зйомки фльму вдбувалися у Карпатах, зокрема, на озер Синевир та Манявському водоспад. Добравшись до Карпат, вйсько зупиняться на нчлг.
Я говорю про сценарй фльму, про оповдальний матерал. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити численного ворога. Захар Беркут – сторичний бойовик режисерв Ахтема Сетаблава та Джона Внна, масштабний втчизняний блокбастер з бюджетом понад 110 000 000 гривень, знятий англйською мовою вдверто розрахований на свтовий прокат. Львв’яни першими в Укран побачать цей фльм. Скел, зведен на Трощин, клька десяткв коней, тисяч костюмв ручно роботи, Карпати та озеро Синевр, а ще - голлвудськ актори. Основн зйомки фльму вдбувалися у Карпатах, зокрема, на озер Синевир та Манявському водоспад. Орда не залиша в живих нкого свою клькстю придушу будь-як вйська.
“Там, де я жив разом з батьками, у Середнй Аз, ми не проходили цей твр вана Франка. тому я прочитав його, передивився клька разв надзвичайний фльм Леонда Осики. я точно знаю, що саме я звдти взяв. Чудовий склад акторв, надзвичайна атмосфера, метафоричний фльм з чтким громадянським меседжем. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав.