Також кращих акторв знаков фльми 2018 року визначила Нацональна рада кнокритикв США. Зйомки вдбувалися в Карпатах, на озер Синевир, та пд Кивом. Вийшов епчний трейлер найочкуваншого укранського релзу ц осен – сторичного екшену Захар Беркут, створеного за мотивами знаково повст вана Франка. Якщо глядачам сподобаться, не виключають можливост продовжити час прокату в кнотеатрах. Дал: ми аж надто часто пдносимося до неба лтамо над Карпатами. Свобода, традиц, сторя – те, що об’дну укранцв.
Тому, напевно, за недотримання взагал будь-чого цей фльм не можна критикувати: за появу у фльм персонажа з ншого столття на м’я Богун, за напвздохлого двоглавого гуся на медальйонах монголв, за те, що монголи розумють укранську, а укранц – монгольську, розмовляючи кожен на свой мов, за феричний фалчний камнь на верхвц гори та за концерти Роберта Патрка на дримб посеред озера Синевир для Даждьбога, Перуна та нших язичницьких богв. “ якщо ця стрчка отрима в Укран гарний фдбек, це буде довол потужним пдрунтям для того, щоб потм вдбувся мжнародний прокат… А я очкую насамперед емоцйно реакц. Можливо, це авторська метафора, що показу темн часи Украни-Рус. Захар Беркут – це сторичний екшн закони жанру дотриман на вс 100. До цього фльму вони знмалися в багатьох сторичних проктах, зокрема, й свтового масштабу. Нараз найкасовшим укранським фльмом комед Я, ти, вн, вона (2018 рк, 6,8 млн грн), Скажене веслля (2018 рк, 5,9 млн грн, а також мультфльм Викрадена принцеса (2018 рк, 36,4 млн грн).
“Зокрема Роберт Патрк (Захар Беркут) Томм Фленаган (Тугар Вовк) дуже цкавились тим, звдки бере початок ця легенда що зараз вдбуваться в Укран. мою особистою гордстю те, що наш укранськ артисти жодним чином не поступаються голлвудським акторам”, – наголосив Сетаблав. Розрахований укранський екшн на аудиторю 12+ та йтиме у кнотеатрах до понедлка, 15 жовтня. У центр стор – Максим (Алекс МакНколл), молодший син Захара Беркута. Актори, яким вриш, яких розумш, якими зачаровушся.
До консультацй були залучен спецалсти з стор та музейн працвники. Партнером та консультантом стрчки став Мжнародний Фонд вана Франка. Було проведено клька експедицй в Карпати. Зйомки вдбувалися в Карпатах, на озер Синевир, та пд Кивом. Спецально для Захара Беркута були збудован декорац величезно грсько ущелини, селища Тухля та матку Тугара Вовка.