В США розповсюджена практика повертати ветеранв до звичайного життя через мистецтво та гумор. Це може бути гра у театр чи, наприклад, виступи у формат вдкритий мкрофон. Так ветерани вчаться говорити на складн теми через творчсть та жарти. В Укран, до реч, теж схож проекти. Project W: Veterans, Volunteers and William — один з таких. Це театр, в якому ветерани та волонтери показують незвичайну п'су за Шекспром. На початку кожен з них розповда свою сторю.
Хоч спершу м – яка несправедливсть! – нхто не врить. Ш-ш-ш-ш-ш-ш! Якби ми не розслаблялися, ми би стали небезпечними для самих себе. Ранше Телекритика розповдала, хто перемг на Kharkiv MeetDocs. Але тльки сепарськ канали: новорося т-в, рася двадцать чтир теде. Командире, та не переживай ти так, зараз обженемо, – каже Мачмонт.
Режисер та автор сценарю Володимир Тихий разом з спвзасновником Babylon’13 Марком Супруном працювали над тим, щоб фльм був екранзований. Как отмечает руководство EX. Бюджет – 42 мльйони гривень. Смх не лише продовжу життя – вн ще й допомага знайти вихд у, здавалося б, безвихдних ситуацях. Перед ними стояв генерал росйсько арм Говорухн.
Це було принципово. Тому що сатира як правило не щадить нкого – н свох, н чужих, н випадкових перехожих. Мен фльм сподобався. Смх та роня проникають в ус сюжетн лн. Я актор, але у мене автоматично вмикаться опця: я – боць. Бо сам щоразу, коли дзнаюся про зйомки нового укркно, подумки мало не молюся: Хай у них все вийде, тльки не облажайтеся, пацани! Неполткоректна патротична комедя — новий жанр для укранського кнематографу.
– А раз хлопц мене розграли: я три дн був на бойовому виход, повернувся, а вони кажуть: Ми з’ли. Виявилось: просто перенесли в нше мсце.