За останн клька рокв, у тому числ й завдяки пдтримц з боку попередньо влади, з’явилось багато втчизняних фльмв, присвячених останнй росйсько-укранськй вйн. Насамперед досить серйозних, часом навть трагчних художнх стрчок. Згадаймо хоча б т сам Киборги, ловайськ 2014. Батальйон Донбас, Позивний Бандерас“, нй, Донбас, Додому. Це дуже добре, але сатиричний погляд на вйну, смх над ворогом, а нод й над собою — теж дуже важлива рч. Це доводять так твори, присвячен досить кривавим вйнам, як Пригоди бравого вояка Швейка, Пастка-22 (або серал на основ Catch-22), чи четвертий сезон британського комедйного сералу Blackadder / Чорна гадюка, д якого вдбуваються у шанцях Першо Свтово. Крм того, саме смх, численн фотожаби, нтернет-меми та жарти допомогли укранцям, у тому числ й воякам на фронт, пережити найтемнш часи 2014-15 рр.
Що бере тих хто зна, хто розум. Наприклад, про корупцю. А на обр показалася бабка, котра здавала хн позиц спарам, а це раптом привезла котикам здати свого зятя Гошу. Це сторнка для вражень про кно. Хочеться додати, що для того, аби так знмати про вйну, що трива, потрбно мати смливсть. Пояснили: вони йтимуть на експорт до Рос, а в Рос я вже надто вдомий, хн спецслужби мене монторять. Потм мй колишнй колега, один з головних розробникв Вулика Дмитро Гамбаль зробив стовдсоткове покриття тестами ядра проекту та перевв його на Python3.
Гасло фльму — патротична неполткоректна комедя Наш Котики. З 30 счня в укранських кнотеатрах вдбудеться прем’ра незвичайного укранського фльму. Практично вс внницьк кнотеатри взяли у прокат цю стрчку. А у вас стрляють взагал? – запитав Професор, оглядаючи блндаж. Це допомогло протестувати грову механку, знайти помилки, що не були покрит тестами, та збрати фдбек. Довол довго проект пробув у статус напввдкрито деми. Грн, що сидв поруч Професора, засмявся. Подивилися кно вже трич! Тепер дзналися, що ще й кноповсть “Наш Котики. Тривалсть: 113 хв. Я дивився це кно з напругою, бо невдомо що там назнмають цивльн про росйсько-укранську вйну.
Так, Ксеня бльш легковажна, але й бльш рвна щодо гумору. Три тсн опочивальн та склад з бокомплектом оббит дошками та дерев’яними зрубами. За третй вкенд фльм збрав на 59-ти копях понад 1,4 млн грн. Мачмонт, веселий тридцятирчний хлопець з стильною зачскою пд нуль. Недавно этот ресурс заключил с Украинской антипиратской ассоциацией соглашение, в рамках которого спецотдел ассоциации будет блокировать распространение фильмов в таком качестве. Вн не мав страху, в укриття – не затягнеш. Дзнався, що Богема – Андрй Шараскн, з яким ми разом жили в студентському гуртожитку (я навчався на актора, вн – на режисера), – вже був одним з командирв у Правому сектор й запрошував добровольцв. Адже свдчить про чергове прощання з радянщиною, для яко характерно зображувати вйну виключно священною. Продюсери: Марко Супрун, гор Савиченко, Уляна Супрун, Володимир Тихий, Дмитро Кожема, Степан Бандера-молодший
Фльм “ловайськ 2014”: краще один раз побачитиТакою вйну на Донбас ще не показував нхто.