Окремо слд згадати про комп’ютерну графку, що за укранською традицю вставлена де треба й де не треба. Перша половина фльму нею просто рясн, але бльшсть ефектв вигляда примтивно. На двор 2020-й рк, в Укран чимало майстрв CGI, тож краще було напирати не на кльксть ефектв, а на хню яксть.
Це мова, вльна вд естетики та засобв соцреалстично псевдогероки, яка, по сут, лише поглиблю як особист, так соцальн травми, – каже Володимир Тихий. м увесь час здаться, що я оживу. Жанр: укранське, комедя, екшн, вйськовий Скорше за все, я не потрапила у цльову аудиторю Наших котикв, але це не означа, що фльм не вартий уваги. Сюжет, як для стрчки про АТО вйну, досить класичний: наприкнц лта – початку осен 2014-го група добровольцв приздить у степи Донеччини захищати позицю з романтичною назвою Туалет. За вкном лунали пострли та волали найманц. Пргатовлсь! – кричить вн. Вн допомага людям подолати страх перед владою, агресю сусда, старстю тощо. Останн скорше для того, щоб позлити росйських пропагандиств – творц фльму не приховували, що це було одню з хнх цлей, нехай не основною. Корупця, насильство, розбещення неповнолтнх не теми для смху, накше то буде шлях до абсолютно деградац суспльства.
Автори проходяться по усх наболлих та найбльш обговорюваних темах: тут жартують з приводу Мнських угод, мови ненавист, стосункв ЗСУ та мсцевого населення. Командире, та не переживай ти так, зараз обженемо, – каже Мачмонт. Головний претендент на Оскар, фльм Сема Мендеса 1917 за перший вкенд заробив понад 7 млн грн. – Нколи не любив соцмереж, свдомо вдмежовуюсь, але вдгуки нод читаю. Ну це повний абзац. Та пропонують це робити й глядачам.
коли я прочитала сценарй, я смялася вголос, плакала, зрозумла, що вн вддзеркалю те, що було на вйн. Пдбрали аудиторю, яка свдомо ходить на укранськ фльми, тих, хто ходить дивитися весел стрчки без прив’язки до крани хнього виробництва. Продюсувати перше комедйне кно про вйну взялася екс-мнстерка охорони здоров’я Уляна Супрун. Головн рол в фльм виконали Дмитро Тубольцев, Станслав Бжезнський, петро Микитюк, Дмитро Хом’як, Михайло Кукуюк та нш. За цими героями справд цкаво спостергати, бачити хню еволюцю та дорослшання на вйн. Припаркували технку у рчц пд Чернговом. Вн тут надзвичайно природнм, яскравим та безпомилковим. Тубольцев зазначив, що все у фльм – правда.
Проте несподвано ситуаця мняться, добровольц без досвду та бойових навичок змушен вдбивати атаки бронетехнки, чеченцв та росйського спецназу.