Стрчку презентували режисер та автор сценарю Володимир Тихий, продюсери Уляна Супрун, Марко Супрун, гор Савиченко, Степан Бандера та актори Станслав Бжезнський, Петро Микитюк, Дмитро Тубольцев та Ярослав Федорчук.
Це — перша укранська комедя про вйну на Сход. Це база декларацй чиновникв з пошуковою та аналтичною системами. Ай! А-а! Пацани, за что?! – верещав переляканий Гоша. Режисер проекту – Володимир Тихий, в актив якого робота “Тамничий острв” (2008). Та й просто комедя вийшла на трчку – по-справжньому смшних жартв тут всього парочка. Фльм було вироблено кнокомпаню Директоря кно за пдтримки Укранського культурного фонду та Державного агентства Украни з питань кно. На власному досвд ми переконалися у справедливост цих слв”, - сказав вн. Внучка щебетала: Я ж казала!.. Читайте також:
А коли повернувся з вйни, то на одному з кастингв йому сказали, що вн "не схожий на АТОшника". В нтерв’ю “каналу 24 “ актори Дмитро Хом’як Дмитро Тубольцев розповли, що у фльм багато подй, як написан з реальних сторй. Через лобове скло ЗЛка Пенальт уважно дивиться на блу маршрутку, що повльно де попереду. Шлях до реалзац зайняв 3 роки. Пд кнець дрмота пройшла. Молод бйц кепкують з нього, як положено — куди тоб, старий дду, з нами тут козакувать! лише псля його загибел, з документв, дзнаються, що це був старий вояк, який мав бойовий досвд. Псля одного з предпоказв фльму я запитала ветерана, який служив у ЗСУ, як йому фльм. А куля де? – Професор. Актор Молодого театру Дмитро Тубольцев (Лто), по сут, гра сам себе.
Творц стрчки тепер готують за мотивами вдзнятого матералу кноповсть, яка буде складатися з окремих новел. Дикий пода рацю Професоров. Провели нейротестування глядачв. Звичайно, як актор я теж став ншим, бльш досвдченим. Автори назвали стрчку патротичною неполткоректною комедю, що прецедентом, адже вйну на сход Украни ще не показували в жанр комед. Тод вже мен прийшла дея, як можна розширити цей пдхд та змусити його працювати день у день. – Частина – заснована на реальних подях. Пов'язу хнй блндаж з зовншнм свтом футбольний тренер Пенальт, втлений непрофесйним актором Дмитром Хом'яком ("Припутн").