Зовсм трохи гумору. Чому треба дивитись “Творц фльму оголосили про масштабний перформанс, присвячений цй под. Цнност бренду збгаються з цнностями фльму. Напвгол ван з Максимом, як на початку фльму бгають лсом спритно метають у дерева сокири, якби не нюанси зовншност, легко зйшли б, наприклад, за пвнчноамериканських нданцв. Це дм-фортеця, яка захища свох мешканцв. - Кноробота "Захар Беркут" знята за мотивами оповдання вана Франка. Ось тльки для захдного глядача хн мена та обличчя нчого б не сказали. Монгольська орда на чол з ханом Бурундою рухаться на захд, винищуючи все на свому шляху.
Художниця костюмв Антонна Белнська перекону, що у "Захар Беркут" глядач не побачать жодно детал, яку можна купити в магазин сьогодн. Режисер - Ахтем Сетаблав, який до цього зняв "Кборгв". Пдтримайте нас за 196 грн на мсяць. я точно знаю, що саме я звдти взяв. Чи не в так часи ми зараз живемо? Чи не змушен укранц вдстоювати сво право на свй власний спосб життя, на власну гднсть?” – пролунало вд режисера риторичне запитання. Ну а все нше – нескнченна рзанина бг лсами. Окрм цього, з нагоди прем’ри фльму, в Укран випустили тематичну марку та србну монету вд “Ощадбанку”.
Захар Беркут мг бути яким завгодно, але це кно, майже не дина козирна риса якого повинна була бути у екшен. Що не сподобалося? Плюс середньовчний антураж, який дос розбурху уми через пвроку псля завершення сералу "Гра престолв". Так, Цегмд Церенболд, який зграв хана Бурунду, а також тисячник та вовода його вйська Даулет Абдгапаров та Даняр Ахметов разом брали участь у популярному серал Netflix "Марко Поло". Це не для 2019-го року, коли вс ми розбалуван Netflix`ами Джокерами. Голлвудський актор, який зграв старйшину — Захара Беркута, розповдав, як був вражений красою укранських Карпат як з захватом переносився у суворе життя грського племен Х столття: "Я бачу, що укранц дуже пишаються сторю, описаною в повст "Захар Беркут", що для них ця сторя дуже важливою. Щодо створення костюмв, аксесуарв, збро, предметв побуту, автори фльму консультувались з сториками, а також залучили до спвпрац 40 укранських майстрв ремсникв. Нараз найкасовшим укранським фльмом комед Я, ти, вн, вона (2018 рк, 6,8 млн грн), Скажене веслля (2018 рк, 5,9 млн грн, а також мультфльм Викрадена принцеса (2018 рк, 36,4 млн грн).
У Львов вдбувся допрем’рний показ Захара Беркута. Перший вдвдав захд, який об’днав прес-конференцю за участ режисера та акторв, а також – перший показ фльму. Спонсором фльму ТМ Льввське, в Музейно-культурному простор Львварня (м. Львв, вул. Клепарвська, 18) трива виставка Свт Захара Беркута. Тут можна переглянути 30 найвизначнших вбрань геров, а також нш матерали фльму.