Було проведено клька експедицй в Карпати, до консультацй залучен спецалсти з стор та музейн працвники. Право на показ (мжнародна назва стрчки The Rising Hawk – Яструб, що злта) вже придбали спаня, Франця, таля, Пвденна Корея, США, Японя, ндя, Молдова. Вони, звсно, красунчики грають пофесйно, але надто вже унверсально. Клепарвська, 18). 7 жовтня у Львов вдбувся допрем’рний показ: обрали наше мсто, тому що тут творив ван Франко, а також под повст вдбуваються на територ сучасно Льввщини. Це не може не викликати поваги. Розмах був востину голлвудський. На Закарпатт у Синевирськй Полян розпочалися зйомки повнометражного сторичного екшена "Захар Беркут" режисера Ахтема Сетаблава, що створються компаню Kinorob за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. Сподваюся, те, що ми зробили з командою, знайде вдгук у серцях глядачв та змусить замислитися.
- Кноробота "Захар Беркут" знята за мотивами оповдання вана Франка. Простий, зрозумлий сюжет, який можна перенести куди завгодно: у пострадянське кримнальне середовище 90-х, в Англю часв норманських набгв чи, як у Захар Беркут, – у Карпати XIII столття. Сюжет розгортаться навколо подй 1241 року, коли монгольська орда пдходить до Карпат, знищуючи та обкрадаючи все на свому шляху. Робота над фльмом тривала клька рокв, у нй брали участь сотн фахвцв з рзних куточкв Украни та свту. Про це сказав режисер фльму “Захар Беркут” Ахтем Сетаблав в розмов з журналстами на гала-прем’р в кнотеатр “Кивська Русь”, повдомля Укрнформ. ТОВ Студя Кнороб за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно створили повнометражний художнй фльм Захар Беркут за мотивами однойменно повст вана Франка. , звичайно, найбльша краса цього фльму — Карпати. Навть якщо уявити, що сценар цього кно зразком когнтивно зрозумло оповд у логчнй послдовност сцен, то до екрану вони доходять нби псля дико вечоринки у Лас-Вегас, загубивши половину сцен (не будемо казати, де й як), та випадковим чином помнявши мсцями т, що залишились. От вся розповдь. Автори залучили до партнерства дистриб'юторську компаню MMD UA та канал Украна.
Долучайтесь до каналу Украна в месенджерах, аби дзнаватись першими про актуальн та обран матерали за посиланнями: Виробництво стрчки проходить у тснй спвпрац з колегами з США. Спецально для Захара Беркута були збудован декорац величезно грсько ущелини, селища Тухля та матку Тугара Вовка. З партнерами почали працювати дещо пзнше. Дйшовши до Карпатських гр, вони виршили трохи вдпочити, розбити табр. Буквально один жарт на всю картину: Дочка Тугарина-Вовка? Кажуть, вона одним свом лицем вовкв вдляку – Тод ви створен одне для одного. це не погано.
“Там, де я жив разом з батьками, у Середнй Аз, ми не проходили цей твр вана Франка. тому я прочитав його, передивився клька разв надзвичайний фльм Леонда Осики. я точно знаю, що саме я звдти взяв. Чудовий склад акторв, надзвичайна атмосфера, метафоричний фльм з чтким громадянським меседжем. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав.