Вийшов епчний трейлер найбльш очкуваного укранського фльму ц осен – сторичного екшену Захар Беркут, генеральним меда-партнером якого канал Украна.
Оригнальна назва Основн зйомки фльму вдбувалися у Карпатах, зокрема, на озер Синевир та Манявському водоспад. Нашестя Монгольсько орди на слов'янськ земл трива. Не впевнена, що зменшення хньо клькост не вплинуло б на динамку фльму… та все ж, як на мене, романтичну лню фльму можна було б трохи пдсилити. Ми зможемо надал розвиватись та пдвищувати яксть наших матералв. Чи не в так часи ми зараз живемо? Чи не змушен укранц вдстоювати сво право на свй власний спосб життя, на власну гднсть?” – пролунало вд режисера риторичне запитання. Вона змушу задуматися, як бути, коли звичне розмрене життя опиняться пд загрозою. сторичний екшен Захар Беркут став найбльш очкуваною укранською кнотеатральною прем'рою ц осен. У зйомках екшена "Захар Беркут" за мотивами однойменно повст вана Франка взьме участь велика мжнародна акторська команда з Украни, США, Казахстану, Великобритан та Монгол.
До зйомок долучився Голвуд. Я говорю про сценарй фльму, про оповдальний матерал. UA Group. Якщо ви дочитали цей матерал до кнця, ми сподвамось, що це значить, що вн був корисним для вас. Тут хочеться вдзначити органчне звучання музики, що люстру цей бй: буквально як у балет, кожен рух супроводжу точна нота. е. Ми розмстили по лсу скай-панел та гелв кул, що давали в диму легку глибину, створювали нуарну атмосферу", - розповв про особливост роботи вноч оператор Юрй Король. "Я люблю сторю.
сторичний екшен був представлений на багатьох мжнародних кноринках, де неабияк зацкавив свтову аудиторю. Про мужнсть чоловкв, жнок, дтей. Перший вдвдав захд, який об’днав прес-конференцю за участ режисера та акторв, а також – перший показ фльму. Прем'ра стрчки з гаслом "У свобод моя сутнсть" запланована вже на 10 жовтня 2018 року. Кадр, який залива свтло мсяця. Фльм Ахтема Сетаблава та Джона Вна Захар Беркут залиша укранськ кноекрани, збравши у прокат 35,5 млн грн. Там геро, як нагадують людей та сам принципи погляду на них. Круто, що цю сторю розповли знов, прямо зараз.
Але спроба спростити сюжет для розумння захдного глядача перетворити на сумш тих самих "Спартанцв" з "Престолами", а ще з "Вкнгами" вдалася не у всьому. Вд сюжету, створеного Франка, крм головних геров битви Мирослави Максима з ведмедем мало що залишилося. З не багато в чому стерли сторичний контекст, прибравши, наприклад, майже вс згадки про короля Данила Галицького. Воно й зрозумло: не наймасштабнша нацональна сторя погано розходиться в якост експортного продукту, необзнанй людин у не потрбно занадто довго вникати. Але разом з цю сторю помтно стерся нацональний колорит. Напвгол ван з Максимом, як на початку фльму бгають лсом спритно метають у дерева сокири, якби не нюанси зовншност, легко зйшли б, наприклад, за пвнчноамериканських нданцв. А вбрання (до реч, приголомшливо красиве) зачски жителв карпатсько Тухл були б цлком доречними на зйомках згаданого вже сералу "Вкнги". Хба що природа навколо них помтно багатша.