Так, Захар Беркут – це кно, створене за голлвудськими шаблонами. Перед нами типовий голлвудський сторичний бойовик, жанрове кно у дус 300 спартанцв або Тро, а точнше – дуже вдала спроба прищепити хн до нашого. Тут все як в бойовику, особливо це помтно у комчних сценах: брати нескнченно пдколюють один одного, Максим ховаться у кмнат Мирослави, у Тухл прожива життрадсний п’яниця-веселун… Дотримались навть найголовнших голлвудських трендв: вд епчних масових побощ до фемнзму. ось не скажеш, що все це нерозумно. Звичайно ж н! Само собою воно антрохи не по-дурному. Однак у Беркут все це здаться якимось чужордним, злегка недоречним. Ти нби розумш, що хн притягнули за вуха, що все зроблено шаблонно, незграбно. для мене це стало головним недолком Захара Беркута.
Захар Беркут хоча б схожий на фльм, де було проведено якусь роботу хоча б у послдовност само оповд при перенос на екран. Урешт-решт вона переходить на хнй бк разом з героями вста проти монголв. Генеральний меда-партнер та бродкастер: телеканал УкранаЗ повст вана Франка зробили досить унверсальний дуже видовищний фльм для захдного ринку, але шкода, що настльки вторинний Над створенням картини працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. Однак не вийшло. Гори у фльм вийшли рзними — денними нчними, коли треба — живими, а коли — мстичними.
Нараз найкасовшим укранським фльмом комед Я, ти, вн, вона (2018 рк, 6,8 млн грн), Скажене веслля (2018 рк, 5,9 млн грн, а також мультфльм Викрадена принцеса (2018 рк, 36,4 млн грн). Напвгол ван з Максимом, як на початку фльму бгають лсом спритно метають у дерева сокири, якби не нюанси зовншност, легко зйшли б, наприклад, за пвнчноамериканських нданцв. На пдступах до Карпат вйсько зупинилося, готуючись перетнути гори. Слоган фльму - У свобод моя суть. Певне провисання картини ряту видовищний прорив дамби фнальна дуель Максима хана Бурундая, виконана флгранно. Фльм йде ще дал, та навть в аспект мсця д доходить до фентезйного вимру. Квитки вже у продажу. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити численного ворога. Над фльмом працювала укранська кнокомпаня Kinorob та американська компаня CinemaDay. На що хан вдповв: Я пдкорив багато народв, завдяки таким як ти, що занадто бережуть сво майно.
Телевзйна прем’ра вдбудеться 2020 року на канал Украна вдбудеться у 2020 роц. “Це боротьба за власну домвку, за власну батьквщину, за власне кохання, за те, що ти здатен вдстоювати, за що ти здатен загинути… Це прагнення вдстоювати власний спосб життя. Ус, звсно ж, крм Тухл. Мен здаться, що переосмислити цнност ма кожен з нас та подивитися цей фльм”, - вген Галич, лдер гурту О. Перша важлива рч стосуться жахливо бди укранського глядацького кно – нарративу. Мнуси картини. Основа блокбастеру – очевидне патротичне послання.
Зазначимо, що офцйний саундтрек до сторичного екшену “Захар Беркут” записав гурт “Океан Ельзи”. На псню “Перевал” також зняли клп, де кадри з фльму; окрем кадри з Святославом Вакарчуком вдзняли на натурному майданчику студ Film.ua з спецальними декорацями грсько ущелини.