До консультацй були залучен спецалсти з стор та музейн працвники. Партнером та консультантом стрчки став Мжнародний Фонд вана Франка. Було проведено клька експедицй в Карпати. Зйомки вдбувалися в Карпатах, на озер Синевир, та пд Кивом. Спецально для Захара Беркута були збудован декорац величезно грсько ущелини, селища Тухля та матку Тугара Вовка.
Сильне кно. Бюджет картини склав 75 млн гривень, з них держпдтримка - 30 млн гривень. Ворог на пдход до Карпат. Однак не вийшло. Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. Згадумо шкльний курс з укрансько лтератури. Власники бзнесу, що стануть пдписниками Mind, отримають доступ до агрегатора системних порушень вд аналтикв Mind та партнерв Cкажи. Це просто позамежний рвень! Вони з раннього дитинства працюють з цими тваринами, це помтно - просто якесь кунг-фу. Однак перед обличчям непереможного ноземного ворога тухольський старйшина Захар Беркут (Роберт Патрк) пропону забути про чвари об’днатися в м’я дино мети – перемоги над монголами.
Довдково. Гост виставки зможуть дзнатися подробиц про створення фльму та посплкуватися з творцями фльму та акторами в неформальнй атмосфер в рамках фуршету. Режисером виступив Ахтем Сетаблав, а в якост спврежисера був задяний його голлвудський колега Джон Внн. Разом з Ахтемом Сетаблавим в якост спврежисера над стрчкою працю Джон Внн. Автори залучили до партнерства дистриб'юторську компаню MMD UA та канал Украна. Бюджет “Захара Беркута” 113 млн гривень, з який 30 млн надало Державне агентство Украни з питань кно.
Можливо, у вонв-кочвникв теж були подбн зображення, але зараз це жорстко асоцються з Росйською мперю. Вн зазначив, що лтература Франка, зокрема “Захар Беркут”, прикладом свтово лтератури. У картин зграли: Томм Фленаган ("Хоробре серце" (1995), "Гра" (1997), "Гладатор" (2000)), Роберт Патрк ("Термнатор 2: Судний день", "Переступити межу" (2005), "Мст у Террабтю" (2006)), Елсон Дуд ("ндана Джонс Останнй хрестовий похд" (1989), мн-серал "Копальн царя Соломона"). Тому, напевно, за недотримання взагал будь-чого цей фльм не можна критикувати: за появу у фльм персонажа з ншого столття на м’я Богун, за напвздохлого двоглавого гуся на медальйонах монголв, за те, що монголи розумють укранську, а укранц – монгольську, розмовляючи кожен на свой мов, за феричний фалчний камнь на верхвц гори та за концерти Роберта Патрка на дримб посеред озера Синевир для Даждьбога, Перуна та нших язичницьких богв. ДетальншеЯкби в Укран знмали показували так фльми як Захар Беркут протягом усх рокв незалежност, ми б сьогодн мали зовсм ншу Украну й ншу сторю. Гелв кул у нчному лс
Под вдбуваються у 1241 роц. Монгольська орда на чол з ханом Бурундою доходить до Карпатських гр. Мсцев мисливц – брати Беркути потайки пробираються в табр, звльняють полонених вбивають сина Бурунди. Несамовитий вд лют хан виршу знищити карпатськ поселення. Для цього вн знаходить зрадника серед мсцевих, який вдкрива йому тамний прохд у горах. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити численного ворога.