Кнострчка надзвичайно актуальною для школярв, як вивчають повсть вана Франка Захар Беркут вдповдно до навчально програми. Цей твр – один з найвдомших у творчост видатного класика укрансько лтератури. Перегляд учнями кнокартини Захар Беркут сприятиме кращому засвонню шкльного матералу, а також заохочуватиме цкавсть дтей до творв класично лтератури.
Тому до нього треба пдходити перш за все як до ндустрального продукту, де важлива не творчсть одного режисера-автора, а стан ндустр як сукупност професйних груп, кожна з яких робить свою справу добре чи н. З американського боку фльм продюсують Джефф Райс, Юрй Карновський Раджа Коллнз. Невелика повсть Захар Беркут укранського класика вана Франка, яку вчать у школ, непогано лягала свом виразним динамчним сюжетом у цей формат. Саундрек вд Вакарчука На зйомки фльму пшло 113 мльйонв гривень. Звичайно, автори стрчки сподваються на мжнародний прокат: вкладен в зйомки грош на мсцевому кноринку вдбити в принцип неможливо.
Плюси. Плюс середньовчний антураж, який дос розбурху уми через пвроку псля завершення сералу "Гра престолв". Та й взагал вже близько до кнця Захар Беркут почина нагадувати щось на кшталт чи то битви у Гельмовй Западин з Володаря перснв чи то укрансько верс 300 спартанцв. Святослав Вакарчук спецально для Захара Беркута написав псню Перевал, яка стала саундтреком. Я говорю про сценарй фльму, про оповдальний матерал. ця ущелина стала для мене найважчою та цкавою роботою. Режисер - Ахтем Сетаблав, який до цього зняв "Кборгв". Головною рушйною ж силою фльму син Захара Максим – спритний молодий мисливець, який закохуться у дочку боярина Тугара Вовка. Ми планумо розвивати Mind Club: обсяг матералв доступних сервсв проектв. uа.
Блокбастер рекламують на кожному кроц, його пдтримала низка великих спонсорв ЗМ, розрахований вн на масового глядача (у першу чергу – але про це пзнше – на молодь), створений пд егдою американських кноробв – тобто, успх, як здаться, Захару Беркуту гарантований. Проте, фнал картини, нехай навть з кончиною Захара Беркута, однозначно оптимстичний, у ньому вдчуваться вра у щасливе майбутн, у можливсть такого майбутнього… Згадумо шкльний курс з укрансько лтератури. У Львов глядачв познайомлять з цлим всесвтом Захара Беркута, який вирс з знаково для всх укранцв повст вана Франка. Зрозумють х за кордоном чи н — не так вже й важливо. Автори залучили до партнерства дистриб'юторську компаню MMD UA та канал Украна. Круто, що цю сторю розповли знов, прямо зараз. Слоган: У свобод моя сутнсть
Голлвудський актор, який зграв старйшину — Захара Беркута, розповдав, як був вражений красою укранських Карпат як з захватом переносився у суворе життя грського племен Х столття: "Я бачу, що укранц дуже пишаються сторю, описаною в повст "Захар Беркут", що для них ця сторя дуже важливою. Для мене справжня честь зграти цього персонажа, який займа таке важливе мсце в укранському фольклор".