Завдяки масштабност, проект став дйсно ункальним явищем в укранськй кнондустр.
У середин картини вдчуваться провисання – через пафосн далоги. Це труднощ перекладу. Але боротися за свободу – це ще не все. Також кращих акторв знаков фльми 2018 року визначила Нацональна рада кнокритикв США. Пд час прем’ри вдбудуться урочиста церемоня спецпогашення поштово марки “Захар Беркут”, яку Укрпошта вводить в обг спецально до виходу фльму, та презентаця однойменно ексклюзивно србно монети вд Ощадбанку. Воно й зрозумло: не наймасштабнша нацональна сторя погано розходиться в якост експортного продукту, необзнанй людин у не потрбно занадто довго вникати.
- Над фльмом працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. Перша важлива рч стосуться жахливо бди укранського глядацького кно – нарративу. Але все ж головна претензя до екранзац "Захара Беркута" не в тому, що написану Франком сторю боротьби вльного карпатського народу з монгольськими загарбниками перетворили на досить вторинний за голлвудськими мрками очевидно клшований сюжет. Под фльму Захар Беркут розгортаються в 1241 роц, коли монгольська орда на чол з ханом Бурундою прийшла в укранськ Карпати, все руйнуючи на свому шляху. Ми ж вс прекрасно знамо: зайвий, дубовий такий нескладний патротизм – пафосн промови пронизлив погляди – знищив не один укранський фльм. Режисер: Ахтем Сетаблав, Джон Внн
Монгольська орда пд кервництвом жорстокого хана Бурунди поспша вдправитися на Захд. Але боротися за свободу – це ще не все. Звичайно, двчина не змогла встояти проти тако спокуси – до оточення така просунута розважальна програма ще не дйшла. ) пролива мен свтло на сторю Украни, яка насправд, на жаль, не настльки добре вдома за межами", - розповдав актор, який сторичному екшен вн зграв Тугара Вовка Повторно екранзувати сюжет взявся режисер Ахтем Сейтаблав.
Сетаблав додав, що знайшов у книжц те, що перегукуться з його власними вдчуттями: “Я вдкрив для себе багато емоцй, як закладен всередин цього твору. Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. за п’ять рокв я бачив свою маму свого батька тльки трич”, – розповв Ахтем.