Партнер та консультант стрчки – Мжнародний Фонд вана Франка. Генеральний меда-партнер бродкастер проекту – ТРК Украна.
Скел, зведен на Трощин, клька десяткв коней, тисяч костюмв ручно роботи, Карпати та озеро Синевр, а ще - голлвудськ актори. З американського боку фльм продюсують Джефф Райс, Юрй Карновський Раджа Коллнз. Пдтримайте нас за 196 грн на мсяць. Але х головна сила – у дност (та ще у шаленому сценарному твст). з необхдних 75 млн.
Це навть добре для такого типу фльму. Можливо, це авторська метафора, що показу темн часи Украни-Рус. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав. Дйшовши до високих Карпатських гр, вйсько зупиняться бля пднжжя. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога, — йдеться в синопсис фльму. Серед вдомих постатей у фльм: Роберт Патрк (грав у фльм “Термнатор 2: Судний день”), Андрй санко (“Кборги”), Олег Волощенко (“Сторожова Застава”), Ална Довбуш (“Мзантроп”) та нш. Дал: ми аж надто часто пдносимося до неба лтамо над Карпатами. Воно й зрозумло: не наймасштабнша нацональна сторя погано розходиться в якост експортного продукту, необзнанй людин у не потрбно занадто довго вникати.
Нагадамо, 28 листопада в широкий укранський прокат вийде сторичний трилер Цна правди польсько режисерки Агнешки Голланд, генеральним меда партнером якого виступа канал Украна. Всеукранська прем’ра стрчки запланована на 10 жовтня 2019 року. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити численного ворога. Найгрша риса фльму в його затягнутост. Голлвудський актор, який зграв старйшину — Захара Беркута, розповдав, як був вражений красою укранських Карпат як з захватом переносився у суворе життя грського племен Х столття: "Я бачу, що укранц дуже пишаються сторю, описаною в повст "Захар Беркут", що для них ця сторя дуже важливою.
Бекраунд. В Укран давно говорили про створення видовищного сторико-патротичного екшена в дус бойовика 300 спартанцв. Невелика повсть Захар Беркут укранського класика вана Франка, яку вчать у школ, непогано лягала свом виразним динамчним сюжетом у цей формат. Незабаром стало вдомо, що режисером екранзац цього твору став трумфатор Золото дзии – 2017 Ахтем Сейтаблав (його вйськова драма Кборги взяла шсть нагород). Але потм виникла дея зробити фльм у копродукц з США. З цього моменту вс провдн рол в картин були вддан захдним акторам, а у Ахтема навть з'явився американський спврежисер – Джон Внн.