Фльму надано категорю 12+, тобто рекомендовано його перегляд з 12 рокв.
Рада Беркут. Добре, нехай – з мо точки зору, не судть суворо – фльм не вийшов, але спроба ж була! Тобто, ми, виявляться, можемо. Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. Це не деменця. Згадаймо ту ж битву пд Фермоплами, яка трапилася в 5 столтт до н. У проект також узяли участь голлвудськ колеги. Здавалося б, можна було розмахнутися на повну.
Над створенням картини працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. Сюжет розгортаться в 1241 роц. 10. нехай боги виршать долю прокату Захара Беркута…Оригнальна назва: Проте вс варанти були важкодоступн, зрештою грську ущелину довелося будувати у кностуд Film. Режисер: Ахтем Сетаблав, Джон Внн Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. Клепарвська, 18) трива виставка Свт Захара Беркута. Звичайно, двчина не змогла встояти проти тако спокуси – до оточення така просунута розважальна програма ще не дйшла.
Чудовий склад акторв, надзвичайна атмосфера, метафоричний фльм з чтким громадянським меседжем. У проект узяли участь також голлвудськ кнематографсти. Разом з Ахтемом Сетаблавим в якост спврежисера над стрчкою працю Джон Внн. Героям настльки вриш, що не можеш не переживати: а раптом щось пде не так? Автори сценарю таки ввели клька кношних поворотв, як додали сюжету гостроти. Однак вноч клька мсцевих мисливцв - брати Беркути - потайки пробираються в табр та звльняють полонених. З настанням свтанку хану доповдають про те, що трапилося. Вн зазначив, що лтература Франка, зокрема “Захар Беркут”, прикладом свтово лтератури. Продюсер: гор Олесов, Юрй Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллнз
Також у фльм взяло участь понад 250 акторв масових сцен, а також дв команди каскадерв — з Украни та Казахстану.