Грське селище Х столття було нелегко реконструювати, розповдають автори фльму, адже збереглося дуже мало нформац про т часи в Карпатах.
Про це Льввському порталу повдомили органзатори заходу. Недотягли. Мене весь час не полишали вдчуття, що я дивлюся голлвудське кно: якогось -надцятого Робн Гуда чи "Хоробре серце". Коли можна переглянути? Головною рушйною ж силою фльму син Захара Максим – спритний молодий мисливець, який закохуться у дочку боярина Тугара Вовка. Дружину Захара Беркута зграла рландська акторка Елсон Дуд особисто для мене стала прикрим винятком у фльм. Ранше повдомлялося, що першою краною в вроп, яка покаже сторичний екшн “Захар Беркут”, стане спаня. сторична драма Захар Беркут – це екранзаця однойменного твору вана Франка, який побачив свт у 1883 роц. Творц пдготували не тльки показ стрчки. Той випадок, коли вд початку фльму розумш, хто ВН ВОНА, до самого фналу не знаш, чи будуть вони все-таки разом.
Над фльмом працювали укранська кнокомпня Kinorob та американська компаня CinemaDay. Звичайно, автори стрчки сподваються на мжнародний прокат: вкладен в зйомки грош на мсцевому кноринку вдбити в принцип неможливо. Мсцев мисливц – брати Беркути потайки пробираються в табр, звльняють полонених вбивають сина Бурунди. Упродовж двох тижнв група працювала у Карпатах, на озер Синевир, решта часу зйомки вдбувалися неподалк Кива. Мсцевий старйшина – Захар Беркут – рату за те, щоб ус карпатськ громади об'дналися супроти спльно загрози.
Орда не залиша в живих нкого свою клькстю придушу будь-як вйська. До зйомок долучився Голвуд. Право на показ (мжнародна назва стрчки The Rising Hawk – Яструб, що злта) вже придбали спаня, Франця, таля, Пвденна Корея, США, Японя, ндя, Молдова. Найбльш впзнаваним обличчям зрка "Термнатора 2", рдкий термнатор Т-1000, агент ФБР у серал "Секретн матерали" - Роберт Патрк. "Чи будемо ми ткати, чи будемо боротися за те, у що вримо?", - длився враженнями про роботу над "Захаром Беркутом" Роберт Патрк постив в Instagram фото смачних снданкв у лтнх Карпатах. мою особистою гордстю те, що наш укранськ артисти жодним чином не поступаються голлвудським акторам”, – наголосив Сетаблав. О 17. Тизер-трейлер стрчки Захар Беркута можна подивитися за посиланням. Ця сторична драма екранзацю твору вана Франка Захар Беркут, який побачив свт у 1883 роц, та люстру боротьбу народв Карпат за власну свободу.
"Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. в цьому дуже допомогли експедицйн матерали з музею "Шевченквський Гай" у Львов, - розповла, як шукала де для створення жночих образв у фльм Антонна Белнська. - Було примно працювати над святковими костюмами. Там багато вишивки, рзних прикрас, як ми робили вручну. З дроту виплтали фбули, нагрудн пдвски. А в намистах жнок я використала коп з музейних експонатв. Пощастило взяти у колекцонерв таких три пдвски, зняти з них форму й вдлити цю красу".