Так, Захар Беркут – це кно, створене за голлвудськими шаблонами. Перед нами типовий голлвудський сторичний бойовик, жанрове кно у дус 300 спартанцв або Тро, а точнше – дуже вдала спроба прищепити хн до нашого. Тут все як в бойовику, особливо це помтно у комчних сценах: брати нескнченно пдколюють один одного, Максим ховаться у кмнат Мирослави, у Тухл прожива життрадсний п’яниця-веселун… Дотримались навть найголовнших голлвудських трендв: вд епчних масових побощ до фемнзму. ось не скажеш, що все це нерозумно. Звичайно ж н! Само собою воно антрохи не по-дурному. Однак у Беркут все це здаться якимось чужордним, злегка недоречним. Ти нби розумш, що хн притягнули за вуха, що все зроблено шаблонно, незграбно. для мене це стало головним недолком Захара Беркута.
Офцйний синопсис цього фльму насправд повинен бути приблизно таким: У мальовничих Карпатах на CGI-гор маленьке село, мешканц якого мають силу онтв, репродуктивну швидксть грибв, вдвагу спартанських царв та старйшину з рдкого металу. Якось вноч дво мсцевих мисливцв – брати Беркути – пробираються до ворожого табору та звльняють бранцв. Вд самого початку зйомок до проекту була привернута значна увага глядацько та професйно аудитор. Загалом, як в тй знаменитй казц про братв, батька вник. Сотн рзних видв збро, клька десяткв коней, бо на мечах, трюки, масштабн битви - для всього цього у "Захар Беркут" знадобилися каскадери. Розмову модерував вдомий кнокритик та ведучий Андрй Алферов. подарувала культур легендарну сторю про 300 вдважних спартанцв хнього царя Леонда. Фльм – про под 1241 року, коли монгольська орда напала на слов’янськ поселення в Карпатах. Тому духу 300 спартанцв: Розквт мпер (2013) тут ви не знайдете. Нараз найкасовшим укранським фльмом комед Я, ти, вн, вона (2018 рк, 6,8 млн грн), Скажене веслля (2018 рк, 5,9 млн грн, а також мультфльм Викрадена принцеса (2018 рк, 36,4 млн грн).
Творц пдготували не тльки показ стрчки. Клепарвська, 18) вдкриться виставка Свт Захара Беркута. В нашй стрчц дуже багато так званих екшен-сцен, тому така спвпраця майже на рвн нтуц з камерою — це дуже важливо”, – пдкреслив Сетаблав. Автентично? Не знаю. Певне провисання картини ряту видовищний прорив дамби фнальна дуель Максима хана Бурундая, виконана флгранно. Стереотипнсть геров впада в око з перших кадрв Захара Беркута. Як каже свому батьков Мирослава: Ти сам мене вчив, що з ворогом треба битися, а не домовлятися! Свобода – альфа омега для тухольцв, вони нею не знехтують навть якщо цною стане власне життя. сторичний екшен Захар Беркут став найбльш очкуваною укранською кнотеатральною прем'рою ц осен. Колоритний круглолиций актор переграв свох вдомих колег – його бошся ним захоплюшся. Ну а все нше – нескнченна рзанина бг лсами.
Вс тузи були у команди "Захара Беркута" в рукав. Вдгуки в цлому з знаком плюс, хоча вказувалися деяк нюанси, як поставили глядачв у глухий кут. Вдало зображен кнн битви – до 70 вершникв у кадр. Вн – серцевина фльму, а ось його оболонка – це Голлвуд. Вдео: РБК-УкранаУ мереж з'явилось перше промо до майбутнього укранського екшну "Захар Беркут" за мотивами повст вана Франка.
Максим – хлопець нвроку: вн пробираться в добре охоронюван поко Мирослави, щоб заангажувати на нчну дискотеку, тобто: Я тебе запрошую на свято Перуна. Будуть танц. Багаття гортиме всю нч. Звичайно, двчина не змогла встояти проти тако спокуси – до оточення така просунута розважальна програма ще не дйшла. Цей похд на танц й виршить подальшу долю Мирослави, коли й доведеться обирати мж батьком громадою Максима.