У широкий прокат фльм режисера Ахтема Сетаблава у спвпрац з американським колегою Джоном Вном, виробництва Kinorob та CinemaDay за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно, виходить 10 жовтня.
Тут можна переглянути 30 найвизначнших вбрань геров, а також нш матерали фльму. Для того, щоб вдзняти сцени масштабного бою, автори фльму створили “з нуля” селище Тухля реального розмру (станом на 13 столття), а також грську ущелину та маток Тугара Вовка. Засмучу непромальовансть деяких сцен, як, наприклад, епзод з ведмедем – звр у ньому надто вже умовний. Головне свято дня розпочнеться о 19. Фльм – про под 1241 року, коли монгольська орда напала на слов’янськ поселення в Карпатах. Урешт-решт вона переходить на хнй бк разом з героями вста проти монголв.
Як задум фльму – для експорту за кордон його вдразу знмали англйською мовою з ноземними акторами, а на головну роль карпатського старйшини покликали Роберта Патрка, вдомого за роллю рдкого робота Т-1000 у культовому бойовику "Термнатор 2: Судний день". ця ущелина стала для мене найважчою та цкавою роботою. До зйомок долучився Голвуд. Паралель напрошуться сама собою. Цкава деталь: у монголв за фльмом головний символ – двоголовий орел.
Безумовно, що Беркут – одна з найбльш очкуваних укранських кнокартин XXI столття, а якщо бути точншим – з Дня Незалежност. Переконлив бо на шаблях та сокирах (як, щоправда, повсякчасна темрява заважала докладно розгледти). "Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. Однак вноч клька мсцевих мисливцв - брати Беркути - потайки пробираються в табр та звльняють полонених. Цей твр – один з найвдомших у творчост видатного класика укрансько лтератури. Скел, зведен на Трощин, клька десяткв коней, тисяч костюмв ручно роботи, Карпати та озеро Синевр, а ще - голлвудськ актори. Стрчку, щоправда, вже встигли розкритикувати кнокритики, проте автори сподваються, що вона знайде свого глядача. Це спльний укрансько-американський художнй фльм режисерв Ахтема Сетаблава та Джона Вна.
"Я люблю сторю. А ця сторя (Захар Беркут - Ред.) пролива мен свтло на сторю Украни, яка насправд, на жаль, не настльки добре вдома за межами", - розповдав актор, який сторичному екшен вн зграв Тугара Вовка