Фльм Ахтема Сетаблава та Джона Внна, як повсть Франка, не можна вважати сторичними у прямому сенс. Це, скорше, фантазя у конкретному сторичному час та приблизному мсц. Фльм йде ще дал, та навть в аспект мсця д доходить до фентезйного вимру. Село Тухля розмщена у долин мж двома ущелинами. Це було б не дивно, якщо б конструкця ущелина-село-ущелина не знаходилась на гребн довго гори. Все це разом може звести з розуму не тльки геолога, а й пересчного глядача. Можливо, тому автори фльму були милосердними та намалювали цю гору так, щоб навть той самий пересчний глядач побачив, що село Тухля та вся гора навколо не – це не дуже добре виконаний CGI-ефект.
Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога. вона надзвичайно допомага режисеру, оператору, коли актор якимсь свом 25-м почуттям точно зна, як рухаться камера, з якою швидкстю, де саме зараз вн повинен перебувати. Роберт Патрк розповв про ставлення до свого персонажу: "Найбльш близькою в образ Захара для мене виявилася саме його воля до боротьби за свою свободу. Тугар Вовк – галицький боярин та прибув на Тухольщину, оскльки сам Данило Галицький дав йому у володння ц земл. Чудовий склад акторв, надзвичайна атмосфера, метафоричний фльм з чтким громадянським меседжем. У команд проекту: режисер Ахтем Сетаблав, спврежисер Джон Внн, автори сценарю Ярослав Войцешек, Рчард Ронат, оператор Юрй Король, художник-постановник Владислав Одуденко, художниця по костюмах Антонна Белнська. У фльм взяло участь понад 250 акторв масових сцен, а також дв команди каскадерв – з Украни та Казахстану. Вн гра як справжнй професйний заробтчанин у рол Дда Мороза в перод новорчних ялинок, жодного разу на даючи засумнватися, що вн Захар Беркут – кремезний дд, старйшина вльного села Тухл, батько всм Карпатам та двом чудовим синам-мисливцям вану та Максиму й люблячий чоловк. Под вдбуваються у 1241 роц. Але разом з цю сторю помтно стерся нацональний колорит.
Контекст - сучасних укранських реалй. Це труднощ перекладу. До реч, найяскравш з них – у виконанн саме укранських акторв. Та у Захара Беркута (Роберт Патрк) свй план як цьому протистояти. У "Захар Беркут" можна побачити карпатське озеро Синевр, оповите туманами, гори селище Тухля, де живуть горд мешканц Карпат. - Зйомки кнострчки "Захар Беркут" проходили влтку 2018 року поряд з Синевирською Поляною в Карпатах пд Кивом, де була створена масштабна декораця грсько ущелини.
Кадр з фльму "Захар Беркут" Двчина, як водиться, закохуться у свого рятвника, чим дещо руйну полтичн плани батька. У команд проекту: режисер Ахтем Сетаблав, спврежисер Джон Внн, автори сценарю Ярослав Войцешек, Рчард Ронат, оператор Юрй Король, художник-постановник Владислав Одуденко, художниця по костюмах Антонна Белнська. Жести, з яких роблять гфки. Гурт Океан Ельзи записав нову псню Перевал, яка стала офцйним саундтреком до сторичного екшену Захар Беркут, створеного за мотивами повст вана Франка. Вс тузи були у команди "Захара Беркута" в рукав. А в намистах жнок я використала коп з музейних експонатв. Однак вноч клька мсцевих мисливцв - брати Беркути потайки пробираються в табр та звльняють полонених. Мабуть, це факт, яким стрчка зантригувала багатьох в першу чергу.
Сетаблав додав, що знайшов у книжц те, що перегукуться з його власними вдчуттями: “Я вдкрив для себе багато емоцй, як закладен всередин цього твору. Я – кримський татарин, я п’ять рокв не був вдома, на батьквщин. за п’ять рокв я бачив свою маму свого батька тльки трич”, – розповв Ахтем.