Руйнуючи все на свому шляху, вйська хана Бурунди зупиняються у Карпат. Тому до нього треба пдходити перш за все як до ндустрального продукту, де важлива не творчсть одного режисера-автора, а стан ндустр як сукупност професйних груп, кожна з яких робить свою справу добре чи н. "Захара Беркута" знмали неподалк Синевирсько поляни. Мовляв, в Голвуд так реч виготовляють з пластика… Як каже свому батьков Мирослава: Ти сам мене вчив, що з ворогом треба битися, а не домовлятися! Свобода – альфа омега для тухольцв, вони нею не знехтують навть якщо цною стане власне життя. Що не сподобалося? Робота над фльмом тривала клька рокв, у нй брали участь сотн фахвцв з рзних куточкв Украни та свту. Ось це для мене Захар Беркут. Гори у фльм вийшли рзними — денними нчними, коли треба — живими, а коли — мстичними.
для мене це стало головним недолком Захара Беркута. У вдповдь розлючений хан виршу помститися збираться йти через гори, знищуючи карпатськ селища. Захар Беркут на цьому тл вигляда нечувано добре. Нагадамо, Американський нститут кномистецтва в США назвав найкращ фльми та серали 2018 року. Проте, фнал картини, нехай навть з кончиною Захара Беркута, однозначно оптимстичний, у ньому вдчуваться вра у щасливе майбутн, у можливсть такого майбутнього…
Робота над фльмом тривала клька рокв, у нй брали участь сотн фахвцв з рзних куточкв Украни та свту. Дитяч рол в стрчц виконають Михайло Корженвський, Андрй Сторож, Юрй рко, Михайло Черняков, Ална Довбуш, вген Лебедин. Але потм виникла дея зробити фльм у копродукц з США. тому у нас був виклик, як все зняти не тльки красиво, але й чесно. Розбиремося чому. Автори сценарю: Ярослав Войцешек, Рчард Ронат Ронат за мотивами повст вана Франка Захар Беркут.
1223 рк. Монгольська орда на чол з ханом Бурундою рухаться на захд, винищуючи все на свому шляху. Дйшовши до високих Карпатських гр, вйсько зупиняться бля пднжжя. Однак вноч клька мсцевих мисливцв - брати Беркути потайки пробираються в табр та звльняють полонених. Несамовитий вд лют хан виршу йти навпростець, щоб помститися знищити карпатськ поселення. Для цього вн знаходить зрадника серед мсцевих, який вдкрива йому тамний прохд у горах. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.Твр вана Франка “Захар Беркут”, як уся висока класика, залишаться надзвичайно актуальним, адже перегукуться з сучаснстю.