1223 рк. Монгольська орда на чол з ханом Бурундою рухаться на захд, винищуючи все на свому шляху. Дйшовши до високих Карпатських гр, вйсько зупиняться бля пднжжя. Однак вноч клька мсцевих мисливцв - брати Беркути потайки пробираються в табр та звльняють полонених. Несамовитий вд лют хан виршу йти навпростець, щоб помститися знищити карпатськ поселення. Для цього вн знаходить зрадника серед мсцевих, який вдкрива йому тамний прохд у горах. Однак невеличка громада грських мисливцв пд кервництвом Захара Беркута ма свй план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.Твр вана Франка “Захар Беркут”, як уся висока класика, залишаться надзвичайно актуальним, адже перегукуться з сучаснстю.
"Захар Беркут" - сторична драма вд режисера Ахтема Сетаблава за мотивами повст вана Франка. Ус, звсно ж, крм Тухл. Кнострчка надзвичайно актуальною для школярв, як вивчають повсть вана Франка Захар Беркут вдповдно до навчально програми. Це, як то кажуть, – повний навняк. Захар Беркут мг бути яким завгодно, але це кно, майже не дина козирна риса якого повинна була бути у екшен.
Це дм-фортеця, яка захища свох мешканцв. Не впевнена, що зменшення хньо клькост не вплинуло б на динамку фльму… та все ж, як на мене, романтичну лню фльму можна було б трохи пдсилити. Однак брати Беркути не збираються так просто дозволяти вйську хана Бурунди забирати все, що йому заманеться. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав. для мене це стало головним недолком Захара Беркута. Тому вноч вони пробирають до табору монголв та звльняють полонених. Цкав факти про фльм "Захар Беркут": Над проектом працювали до 40 майстрв, як дослджували сторичний одяг та створювали костюми, м допомагали ремсники з цло Украни. Безумовно, це найправильнший шлях до того, щоб зробити картину жившою, а не картонншою. В головних ролях: Роберт Патрк, Томм Фленаан, Алекс МакНколл, Попп Дрейтон, Андрй санко, Цегмд Церенболд, Олег Волощенко, Рок Майрс, Ержан Нуримбет, Ална Коваленко
Для епчних сцен на знмальному майданчику побудували з нуля селище реальних розмрв, а також – створили грську ущелину. , звичайно, те, що любить глядача — мсцева автентика. Упродовж двох тижнв група працювала у Карпатах, на озер Синевир, решта часу зйомки вдбувалися неподалк Кива. Гелв кул у нчному лс Головну роль Захара Беркута виконав Роберт Патрк. Той свт, який лежить поза межами нашого дому, ма бути добрим до нашо дитини, тобто до нашого фльму. Фльму надано категорю 12+, тобто рекомендовано його перегляд з 12 рокв.