У проект узяли участь також голлвудськ кнематографсти. Продюсерами фльму з американського боку виступили Джефф Райс, Юрй Карновський Раджа Коллнз.
“Ми щаслив вд того, що разом з американськими кновиробниками, наше укранське кно знайшло цлснсть та високий рвень! Гордсть за свох колег, що зробили такий яксний продукт! Акторськ роботи перехоплюють дух! Звичайно, сподвамось, що в майбутньому фльми такого рвня, будуть саме украномовн в оригнал саме укранськ актори виконуватимуть головн рол. Однак вноч клька мсцевих мисливцв — брати Беркути потайки пробираються в табр та звльняють полонених. Невелика повсть Захар Беркут укранського класика вана Франка, яку вчать у школ, непогано лягала свом виразним динамчним сюжетом у цей формат. Дружину Захара Беркута зграла рландська акторка Елсон Дуд особисто для мене стала прикрим винятком у фльм. Звдси головне послання картини: днаймося! Ви ж тухольц! Боронмося разом!.
Все, що м було потрбно - вдправити орду в гори. Це, як то кажуть, – повний навняк. Безумовно, це найправильнший шлях до того, щоб зробити картину жившою, а не картонншою. Актори, яким вриш, яких розумш, якими зачаровушся. Я говорю про сценарй фльму, про оповдальний матерал. Це дуже важлива складова профес актора. Однак не вийшло. Це наш, якщо бажате, карпатський пеплум чи середньовчний епос.
У головнй рол сторичного екшена Захар Беркут знявся американський актор Роберт Патрк (Термнатор-2). Про це Льввському порталу повдомили органзатори заходу. Все це разом може звести з розуму не тльки геолога, а й пересчного глядача. Монголи справжн Слоган: У свобод моя сутнсть Основн зйомки фльму вдбувалися у Карпатах, зокрема, на озер Синевир та Манявському водоспад. Виробництво стрчки проходить у тснй спвпрац з колегами з США. Але що ми бачимо? Губи, плеч, губи, плеч… один статичний поставний кадр з голою дупкою двома нжками. Режисери Ахтем Сетаблав, Джон Внн, Украна-США, 2019 рк.
- Кноробота "Захар Беркут" знята за мотивами оповдання вана Франка.