“Там, де я жив разом з батьками, у Середнй Аз, ми не проходили цей твр вана Франка. тому я прочитав його, передивився клька разв надзвичайний фльм Леонда Осики. я точно знаю, що саме я звдти взяв. Чудовий склад акторв, надзвичайна атмосфера, метафоричний фльм з чтким громадянським меседжем. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав.
Додамо, що загалом на створення фльму пшло 1000 днв та 113 мльйонв гривень. сторичний екшн за повстю вана Франка "Захар Беркут" став без перебльшення найгучншою найдорожчою укранською прем'рою року. У головнй рол сторичного екшена Захар Беркут знявся американський актор Роберт Патрк, вдомий по фльму Термнатор-2. Бюджет “Захара Беркута” 113 млн гривень, з який 30 млн надало Державне агентство Украни з питань кно. - Над фльмом працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. Оригнальна назва: Захар Беркут Слоган фльму - У свобод моя суть. Нагадамо, 28 листопада в широкий укранський прокат вийде сторичний трилер Цна правди польсько режисерки Агнешки Голланд, генеральним меда партнером якого виступа канал Украна. "Вдтворити природу - це найскладнше завдання. А там сюжетний поворот: Тугар Вовк виявляться натуральним зрадником, вн дружить з ворогом, тож тухольцям доводиться самотужки боротися за волю незалежнсть.
Жести, з яких роблять гфки. А фльм, як ми пам'ятамо, знмався як серйозна заявка на культурний експорт. Врю, що ця спвпраця допоможе збльшити боксофс та покаже гдн результати. "Захар Беркут" - сторична драма вд режисера Ахтема Сетаблава за мотивами повст вана Франка. Патротизм картини помрний доречний. Але для жанрового кно, яке вийде в мжнародний комерцйний прокат, це радше плюс. Хоча загалом при такому мнмум лричних сцен (увага, невеличкий спойлер – навть однй нтимнй сцен!) почуття геров та хн стосунки передан зрозумло щиро. Я сподваюся, що, крм того, що воно динамчне, яскраве, воно також наповнене змстом емоцями”, – зазначив режисер. Тепер залишаться переходити до друго частини плану, але слд бути максимально обережними, щоб не видати себе не виявитися загнаними в пастку.
Ще одним голлвудським актором, який прихав на зйомки до укранських Карпат, був Томм Фленаган, якого ми знамо за фльмами "Хоробре серце", "Гладатор", "Вартов Галактики 2". Той випадок, коли вд початку фльму розумш, хто ВН ВОНА, до самого фналу не знаш, чи будуть вони все-таки разом. 1223 рк. Фльм заснований на однойменнй новел вана Франка. Героям настльки вриш, що не можеш не переживати: а раптом щось пде не так? Автори сценарю таки ввели клька кношних поворотв, як додали сюжету гостроти. Продюсерами фльму з американського боку виступили Джефф Райс, Юрй Карновський Раджа Коллнз. Гурт Океан Ельзи записав нову псню Перевал, яка стала офцйним саундтреком до сторичного екшену Захар Беркут, створеного за мотивами повст вана Франка. Кадр, який залива свтло мсяця. Однак вноч клька мсцевих мисливцв, брати Беркути, потайки пробираються в табр та звльняють полонених. Чи не в так часи ми зараз живемо? Чи не змушен укранц вдстоювати сво право на свй власний спосб життя, на власну гднсть?” – пролунало вд режисера риторичне запитання.
Вдмнна лрична лня, пов'язана з романом Мирослави Максима, який по сут головним гером кнооповд. Алекс МакНколл блискуче впорався з свою роллю, показуючи як майстерн бойов навички (швидше властив нндзя), так яскраву акторську гру. В результат вийшов вельми переконливий лицар без страху докору.