7 жовтня у Львов вдбувся допрем’рний показ: обрали наше мсто, тому що тут творив ван Франко, а також под повст вдбуваються на територ сучасно Льввщини.
У далогах Захара Беркута – безодня клше банальних висловв, на кшталт: Я знав, що ти це скажеш! У фльм часто трапляються огрхи: нод пдкачу темп, нод саундтрек набрида… Постановка бльшост бов, будьмо вдверт, слабка, це видно з рзкого монтажу, що скаче. Вн також зазначив, що жодного разу не чув вн ноземних зрок, яких багато знялося у фльм, якихось особливих забаганок. Тепер вн вважа свом обов'язком помститися кривдникам знищити мсцев поселення. Для зйомок фльму спецально побудували декорац селища у Васильквському район Кивсько област. Всеукранська прем’ра стрчки запланована на 10 жовтня 2019 року. "Захар Беркут" - сторична драма вд режисера Ахтема Сетаблава за мотивами повст вана Франка.
У широкий прокат стрчка вийде 10 жовтня 2019 року. Тому що 2 години 15 хвилин – це все ж таки досить болсно для людини, звикло до куди бльш лакончних епзодв сералв. Саме тому ми створюмо можливсть платно щомсячно пдписки – Mind Club. Дал: фльм затягнутий, деяк сцени просто втомлюють. "Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. Ну а все нше – нескнченна рзанина бг лсами. Рада Беркут. Основа блокбастеру – очевидне патротичне послання. Нагадамо, Захар Беркут екранзацю твору вана Франка.
Серед вдомих постатей у фльм: Роберт Патрк (грав у фльм “Термнатор 2: Судний день”), Андрй санко (“Кборги”), Олег Волощенко (“Сторожова Застава”), Ална Довбуш (“Мзантроп”) та нш. Вдмнна лрична лня, пов'язана з романом Мирослави Максима, який по сут головним гером кнооповд. Для клпу були використан кадри з фльму. Але що ми бачимо? Губи, плеч, губи, плеч… один статичний поставний кадр з голою дупкою двома нжками. Якось вноч дво мсцевих мисливцв – брати Беркути – пробираються до ворожого табору та звльняють бранцв. ця ущелина стала для мене найважчою та цкавою роботою. А в намистах жнок я використала коп з музейних експонатв. Нагадамо, проект став переможцем Дев'ятого птчингу Державного агентства Украни з питань кно. Ряд кнотеатрв пропонуватимуть ранков та денн сеанси за спецальною цною для органзованих переглядв.
Продюсер: гор Олесов, Юрй Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллнз