Над створенням картини працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. Режисером виступив Ахтем Сетаблав, а в якост спврежисера був задяний його голлвудський колега Джон Внн.
- Над фльмом працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. хня доля настльки очевидною для глядача, що у фльм просто нема нчого несподваного. з державного бюджету. Також у фльм взяло участь понад 250 акторв масових сцен, а також дв команди каскадерв – з Украни та Казахстану. Сюжет розгортаться в 1241 роц. Фльм Ахтема Сетаблава та Джона Вна Захар Беркут залиша укранськ кноекрани, збравши у прокат 35,5 млн грн. тому у нас був виклик, як все зняти не тльки красиво, але й чесно. Захар Беркут (у мжнародному прокат The Rising Hawk) — укранський художнй фльм режисерв Ахтема Сетаблава та Джона Внна, екранзаця однойменно сторично повст Захар Беркут вана Франка.
Контекст - сучасних укранських реалй. Вийшов епчний трейлер найочкуваншого укранського релзу ц осен – сторичного екшену Захар Беркут, створеного за мотивами знаково повст вана Франка. Продюсерами фльму з американського боку Джефф Райс, Юрй Карновський Раджа Коллнз. Сьогодн, 9 жовтня, у столичному кнотеатр “Кивська Русь” вдбудеться масштабна прем’ра сторично драми “Захар Беркут“. тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав. Бо це красива карпатська легенда в популярнй нтерпретац. Фльм йде ще дал, та навть в аспект мсця д доходить до фентезйного вимру.
Але не дивуйтеся, якщо герой Захара Беркута почне казати про якусь рчку, яко у стрчц взагал нема. ua у Кив. Бодай одн. , звичайно, те, що любить глядача — мсцева автентика. "Це буде динамчний, красивий, змстовний, у чомусь з претензю на епчнсть фльм. Також кращих акторв знаков фльми 2018 року визначила Нацональна рада кнокритикв США.
- Зйомки кнострчки "Захар Беркут" проходили влтку 2018 року поряд з Синевирською Поляною в Карпатах пд Кивом, де була створена масштабна декораця грсько ущелини.реклама