До консультацй були залучен спецалсти з стор та музейн працвники. Партнером та консультантом стрчки став Мжнародний Фонд вана Франка. Було проведено клька експедицй в Карпати. Зйомки вдбувалися в Карпатах, на озер Синевир, та пд Кивом. Спецально для Захара Беркута були збудован декорац величезно грсько ущелини, селища Тухля та матку Тугара Вовка.
З хронометражу смливо можна було вирзати 30-40 хвилин екранного часу, збльшивши, наприклад, динамчнсть досить докладних батальних сцен, не мучити глядача. Вони, звсно, красунчики грають пофесйно, але надто вже унверсально. Зйомки вдбувалися в Карпатах, на озер Синевир, та пд Кивом. Вн гра як справжнй професйний заробтчанин у рол Дда Мороза в перод новорчних ялинок, жодного разу на даючи засумнватися, що вн Захар Беркут – кремезний дд, старйшина вльного села Тухл, батько всм Карпатам та двом чудовим синам-мисливцям вану та Максиму й люблячий чоловк. Синопсис: 1241 рк.
Колабораця з ноземними акторами - американськими, монгольськими, казахськими, британськими, - за переконанням режисера, дозволить вивести укранську культуру на свтовий рвень. Тому вноч вони пробирають до табору монголв та звльняють полонених. Загалом, як в тй знаменитй казц про братв, батька вник. Той випадок, коли вд початку фльму розумш, хто ВН ВОНА, до самого фналу не знаш, чи будуть вони все-таки разом. Под вдбуваються у 1241 роц. вона надзвичайно допомага режисеру, оператору, коли актор якимсь свом 25-м почуттям точно зна, як рухаться камера, з якою швидкстю, де саме зараз вн повинен перебувати.
Роберт Патрк розповв про ставлення до свого персонажу: "Найбльш близькою в образ Захара для мене виявилася саме його воля до боротьби за свою свободу. На що хан вдповв: Я пдкорив багато народв, завдяки таким як ти, що занадто бережуть сво майно. Що тут говорити, вн вже у мене в телефон. Опублковано перший тизер до нового фльму вд Ахтема Сетаблава "Захар Беркут", який базуться на однойменному твор вана Франка. “Головне, що це кно про справжню Украну. Жанр: бойовик, сторичний екшен Бюджет стрчки склав 113 млн гривень, частину з яких видлило Держкно. Якщо коротко, то час д – середина XIII столття, а мсце – мальовнич Карпати.
Монголв очкувано зграли казахськ актори, а укранським дсталися так крихти, що говорити нема про що.