нехай боги виршать долю прокату Захара Беркута…Оригнальна назва:
Цей твр – один з найвдомших у творчост видатного класика укрансько лтератури. Одне з найбльш поширених питань у зв'язку з таким пдбором акторв було: "А що, в Укран артиств не знайшлося б?". Звсно знайшлося. Там багато вишивки, рзних прикрас, як ми робили вручну. Невелика повсть Захар Беркут укранського класика вана Франка, яку вчать у школ, непогано лягала свом виразним динамчним сюжетом у цей формат. Плюси.
тому, прочитавши, побачивши цю стрчку, я знав, про що я сьогодн хочу розповсти”, – пдкреслив Сетаблав. Телевзйна прем’ра вдбудеться 2020 року на канал Украна вдбудеться у 2020 роц. У команд проекту: режисер Ахтем Сетаблав, спврежисер Джон Внн, автори сценарю Ярослав Войцешек, Рчард Ронат, оператор Юрй Король, художник-постановник Владислав Одуденко, художниця по костюмах Антонна Белнська. Нагадамо, Захар Беркут вийшов у прокат 10 жовтня 2019 року. У фльм взяло участь понад 250 акторв масових сцен, а також дв команди каскадерв – з Украни та Казахстану.
Вони ще . , звичайно, найбльша краса цього фльму — Карпати. Клька мсяцв розробки, креслень, будвництва 3 тис. Також на показ вдбулася урочиста церемоня гасння марки Захар Беркут за участ режисерв Джона Внна та Ахтема Сетаблава, продюсера гора Олесова та директора Укрпошти горя Смлянського. Основн зйомки проводились у Карпатах, зокрема на озер Синевир та Манявському водоспад. У головнй рол сторичного екшена Захар Беркут знявся американський актор Роберт Патрк (Термнатор-2). Клепарвська, 18) трива виставка Свт Захара Беркута. Однак вноч клька мсцевих мисливцв брати Беркути потайки пробираються в табр та звльняють полонених. Над фльмом працювали укранська кнокомпня Kinorob та американська компаня CinemaDay. Прем’ра Захара Беркута в укранських кнотеатрах запланована на 10 жовтня.
Вн зазначив, що лтература Франка, зокрема “Захар Беркут”, прикладом свтово лтератури. як будь-який приклад свтово лтератури вн не тльки вчний, а й завжди актуальний.