28 лютого 2020 року у кномережах Литви старту показ укранського епосу Захар Беркут, який у литовському кнопрокат виходить пд назвою Nenugalet (Непереможений).
А от на ши в монгольського хана – двоголовий орел (цей символ справд свого часу використовувався в геральдиц монголи)… Офцйний синопсис цього фльму насправд повинен бути приблизно таким: У мальовничих Карпатах на CGI-гор маленьке село, мешканц якого мають силу онтв, репродуктивну швидксть грибв, вдвагу спартанських царв та старйшину з рдкого металу. нформаця про це з’явилась на сторнц фльму у Facebook. У ролях: Роберт Патрк, Андрй санко, Олег Волощенко, Попп Дрейтон, Ална Коваленко та нш. Над створенням картини працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. Але Максим, рушйна сила нашого фльму, наносить попереджувальний удар по загарбникам та ранить монгольського воначальника Бурунду у самсньке його монгольське серце, вбиваючи у того диного сина. "Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. Вдвдувач дзнаються подробиц про кожен з 25 образв — як та на основ чого вн створювався, як сторичн джерела використовувалися, та з якими матералами працювали майстри костюмерного цеху.
Проте вс варанти були важкодоступн, зрештою грську ущелину довелося будувати у кностуд Film. Про це повдомляться на фейсбук-сторнц стрчки. Монгольське вйсько руба, вбива спалю все що бачить. В нашй стрчц дуже багато так званих екшен-сцен, тому така спвпраця майже на рвн нтуц з камерою — це дуже важливо”, – пдкреслив Сетаблав. Зовсм трохи гумору. А що стосуться прац, безпосередньо втлення свого персонажа, я жодного разу не стикався з тим, щоб хтось з них не знав або, не дай Боже, свого тексту, або контексту того, що ми знмамо, або був не готовий фзично. Взяти хоча б до уваги амулети: у родини Беркутв центральним символом тут знак, що нагаду тризуб.
У цьому випадку можна було без шкоди для якост дещо скоротити досить великий хронометраж (132 хв). Це цкаво: Нов фльми грудня 2018: найкращ прем'ри мсяця Всеукранська прем’ра стрчки запланована на 10 жовтня 2019 року. Мовляв, в Голвуд так реч виготовляють з пластика… Патротизм картини помрний доречний. Режисери Ахтем Сетаблав, Джон Внн, Украна-США, 2019 рк. саме деологчний конфлкт для мене головним — конфлкт мж Тугаром Вовком Захаром Беркутом. Як каже свому батьков Мирослава: Ти сам мене вчив, що з ворогом треба битися, а не домовлятися! Свобода – альфа омега для тухольцв, вони нею не знехтують навть якщо цною стане власне життя.
Творц пдготували не тльки показ стрчки. У Львов глядачв познайомлять з цлим всесвтом Захара Беркута, який вирс з знаково для всх укранцв повст вана Франка.