"Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. в цьому дуже допомогли експедицйн матерали з музею "Шевченквський Гай" у Львов, - розповла, як шукала де для створення жночих образв у фльм Антонна Белнська. - Було примно працювати над святковими костюмами. Там багато вишивки, рзних прикрас, як ми робили вручну. З дроту виплтали фбули, нагрудн пдвски. А в намистах жнок я використала коп з музейних експонатв. Пощастило взяти у колекцонерв таких три пдвски, зняти з них форму й вдлити цю красу".
Такий дещо пафосний висновок лишився мом пслясмаком вд допрем’рного перегляду стрчки. Право на показ (мжнародна назва стрчки The Rising Hawk – Яструб, що злта) вже придбали спаня, Франця, таля, Пвденна Корея, США, Японя, ндя, Молдова. Продюсери: гор Олесов, Юрй Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллнз. я точно знаю, що саме я звдти взяв. Под вдбуваються у 1241 роц. Прем'ра фльму в Укран вдбудеться 10 жовтня 2019. Художниця Антонна Белнська розробила для сторичного екшену оригнальн костюми, частину з яких можна буде побачити на тематичнй виставц упродовж цього тижня у музейно-культурному комплекс “Львварня” (вул.
Це не може не викликати поваги. Невелика повсть Захар Беркут укранського класика вана Франка, яку вчать у школ, непогано лягала свом виразним динамчним сюжетом у цей формат. Для клпу були використан кадри з фльму. Сильне кно. Село Тухля розмщена у долин мж двома ущелинами.
Як справжнй Ромео, вн закохуться у дочку боярина Вовка Мирославу (Попп Дрейтон). А у Захар Беркут можна нашкребти ледве не три-чотири навть не сцени, а кадри, де можна побачити, що тут дйсно думали, як ефектно показати детал екшену. Що не сподобалося? Вн не хотв чужого панування н над ним самим, н над його народом. О 17. Сподваюся, те, що ми зробили з командою, знайде вдгук у серцях глядачв та змусить замислитися.
Режисер фльму Ахтем Сетаблав наголосив, що головний конфлкт фльму поляга не у протистоянн “300 укранських спартанцв” найкращй арм свту на той момент - монгольськй, а у протистоянн Захара Беркута Тугара Вовка.