“ якщо ця стрчка отрима в Укран гарний фдбек, це буде довол потужним пдрунтям для того, щоб потм вдбувся мжнародний прокат… А я очкую насамперед емоцйно реакц. Це, в першу чергу, глядацьке кно. Я сподваюся, що, крм того, що воно динамчне, яскраве, воно також наповнене змстом емоцями”, – зазначив режисер.На Закарпатт у Синевирськй Полян розпочалися зйомки повнометражного сторичного екшена "Захар Беркут" режисера Ахтема Сетаблава, що створються компаню Kinorob за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. Завершити знмальний процес творц фльму планують наприкнц серпня, а прем’ра стрчки вдбудеться у 2019 роц, пише kinowar.com.
Урешт-решт вона переходить на хнй бк разом з героями вста проти монголв. “Ми щаслив вд того, що разом з американськими кновиробниками, наше укранське кно знайшло цлснсть та високий рвень! Гордсть за свох колег, що зробили такий яксний продукт! Акторськ роботи перехоплюють дух! Звичайно, сподвамось, що в майбутньому фльми такого рвня, будуть саме украномовн в оригнал саме укранськ актори виконуватимуть головн рол. Недотягли. ця ущелина стала для мене найважчою та цкавою роботою. В укранському прокат стрчка з 10 жовтня 2019 року. UA, на вдновлених декорацях величезно грсько ущелини, створено спецально для фльму. Багаття гортиме всю нч. Кадром, де ватажок загарбникв хан Бурунда, втлений монголом Цемгдом Церенболдом, вирина з темряви, можна милуватися вчно.
Генеральним спонсором фльму та прем'ри була ТМ "Льввське. Патрк, класичний приклад актора одн рол, термнатора Т-1000 з фльму Джеймса Кемерона Термнатор 2, звсно, тут не головним гером. Фльм про Голодомор Цна правди перемг на польському кнофестивал та отримав головну нагороду фестивалю – Золотих левв. А там сюжетний поворот: Тугар Вовк виявляться натуральним зрадником, вн дружить з ворогом, тож тухольцям доводиться самотужки боротися за волю незалежнсть. Але нхто ж не говорить, що поганий жанровий фльм – це кнець свту. До цього фльму вони знмалися в багатьох сторичних проктах, зокрема, й свтового масштабу.
Саме тому ми створюмо можливсть платно щомсячно пдписки – Mind Club. Хба що природа навколо них помтно багатша. Засмучу непромальовансть деяких сцен, як, наприклад, епзод з ведмедем – звр у ньому надто вже умовний. На гостей свята очкував сюрприз — просто перед входом до кнотеатру анматори Парку Кивська Русь влаштували видовищний перфоманс. “Так, у них був свй певний райдер, в цьому нчого незвичного нема. Найгрша риса фльму в його затягнутост. Саундрек вд Вакарчука
"Я багато вивчала бойквський стрй та взагал укранськ традицйн прикраси. в цьому дуже допомогли експедицйн матерали з музею "Шевченквський Гай" у Львов, - розповла, як шукала де для створення жночих образв у фльм Антонна Белнська. - Було примно працювати над святковими костюмами. Там багато вишивки, рзних прикрас, як ми робили вручну. З дроту виплтали фбули, нагрудн пдвски. А в намистах жнок я використала коп з музейних експонатв. Пощастило взяти у колекцонерв таких три пдвски, зняти з них форму й вдлити цю красу".