У середин картини вдчуваться провисання – через пафосн далоги. У цьому випадку можна було без шкоди для якост дещо скоротити досить великий хронометраж (132 хв).
Вн – серцевина фльму, а ось його оболонка – це Голлвуд. 1241 рк. Повторно екранзувати сюжет взявся режисер Ахтем Сейтаблав. Нагадамо, Захар Беркут екранзацю твору вана Франка. Спецально для сторичного екшену було створено понад 600 оригнальних костюмв, що склало бльше нж 3 000 одиниць одягу, сотн екземплярв збро, аксесуарв, прикрас, посуду.
Мнуси картини. Розлючений хан готовий стерти з лиця земл ус карпатськ поселення. У фльм взяло участь понад 250 акторв масових сцен, а також дв команди каскадерв – з Украни та Казахстану. Навряд чи варто пояснювати, хто такий ван Франко й що таке повсть Захар Беркут. Вони показали постановч каскадерськ бо, а також — вогняне та кнне шоу. Та й взагал вже близько до кнця Захар Беркут почина нагадувати щось на кшталт чи то битви у Гельмовй Западин з Володаря перснв чи то укрансько верс 300 спартанцв.
Помтно, що з Беркута намагалися витягнути все по максимуму, щиро намагалися. Основа блокбастеру – очевидне патротичне послання. в цьому дуже допомогли експедицйн матерали з музею "Шевченквський Гай" у Львов, - розповла, як шукала де для створення жночих образв у фльм Антонна Белнська. Робота над фльмом тривала клька рокв, у нй брали участь сотн фахвцв з рзних куточкв Украни та свту. Мене весь час не полишали вдчуття, що я дивлюся голлвудське кно: якогось -надцятого Робн Гуда чи "Хоробре серце".
Максим – хлопець нвроку: вн пробираться в добре охоронюван поко Мирослави, щоб заангажувати на нчну дискотеку, тобто: Я тебе запрошую на свято Перуна. Будуть танц. Багаття гортиме всю нч. Звичайно, двчина не змогла встояти проти тако спокуси – до оточення така просунута розважальна програма ще не дйшла. Цей похд на танц й виршить подальшу долю Мирослави, коли й доведеться обирати мж батьком громадою Максима.