Бо це красива карпатська легенда в популярнй нтерпретац. Мене весь час не полишали вдчуття, що я дивлюся голлвудське кно: якогось -надцятого Робн Гуда чи "Хоробре серце". Майже половина фльму — це власне добротний екшн. Битви, двобо, засдки, кнн трюки та нша середньовчна картинка. , звичайно, те, що любить глядача — мсцева автентика. Максим запрошу Мирославу на язичницьке свято, а там танц, звитяги, ходння по вугликах, трембти внки з вогниками на загадковому озер. Автентично? Не знаю. Думаю, етнографи рохи посперечалися б, але точно красив. , звичайно, найбльша краса цього фльму — Карпати. "Захара Беркута" знмали неподалк Синевирсько поляни. Гори у фльм вийшли рзними — денними нчними, коли треба — живими, а коли — мстичними. вишенька на торт — саундтрек вд самого "Океану ельзи". Що тут говорити, вн вже у мене в телефон.
Однак вноч клька мсцевих мисливцв, брати Беркути, потайки пробираються в табр та звльняють полонених. 30 год — передпрем’рний показ сторичного екшену Захар Беркут. ТОВ Студя Кнороб за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно створили повнометражний художнй фльм Захар Беркут за мотивами однойменно повст вана Франка. Але все ж головна претензя до екранзац "Захара Беркута" не в тому, що написану Франком сторю боротьби вльного карпатського народу з монгольськими загарбниками перетворили на досить вторинний за голлвудськими мрками очевидно клшований сюжет. Найбльш впзнаваним обличчям зрка "Термнатора 2", рдкий термнатор Т-1000, агент ФБР у серал "Секретн матерали" - Роберт Патрк.
“Ми щаслив вд того, що разом з американськими кновиробниками, наше укранське кно знайшло цлснсть та високий рвень! Гордсть за свох колег, що зробили такий яксний продукт! Акторськ роботи перехоплюють дух! Звичайно, сподвамось, що в майбутньому фльми такого рвня, будуть саме украномовн в оригнал саме укранськ актори виконуватимуть головн рол. Перша важлива рч стосуться жахливо бди укранського глядацького кно – нарративу. Слоган: У свобод моя сутнсть А ось у Захар Беркут з цим усе гаразд. - Над фльмом працювала нтернацональна команда з Украни, США, Великобритан, Монгол, Казахстану. Кадром, де ватажок загарбникв хан Бурунда, втлений монголом Цемгдом Церенболдом, вирина з темряви, можна милуватися вчно. ua у Кив.
Також на показ вдбулася урочиста церемоня гасння марки Захар Беркут за участ режисерв Джона Внна та Ахтема Сетаблава, продюсера гора Олесова та директора Укрпошти горя Смлянського. Продюсери: гор Олесов (компаня Kinorob, Украна); Джефф Райс, Юрй Карновський, Раджа Коллнз (компаня Cinema Day, США). У мереж з'явився офцйний тизер укранського фльму "Захар Беркут" Однак вноч клька мсцевих мисливцв брати Беркути потайки пробираються в табр та звльняють полонених. Всеукранська прем’ра фльму Захар Беркут вдбудеться 10.
Вдався саундтрек – гарний мкс електронно та симфончно музики.